Basiscursus Imkeren

Geïnteresseerd in het bijenvolk en in het houden van bijen? Wilt u ontdekken of het bijenhouden en imkeren iets voor u is? Dan is de Basiscursus Imkeren een mooie start.

Basiscursus Imkeren

Geïnteresseerd in het bijenvolk en in het houden van bijen? Wilt u ontdekken of het bijenhouden en imkeren iets voor u is? Dan is de Basiscursus Imkeren een mooie start.

Tijdens de basiscursus imkeren kunt u kennis en ervaring opdoen als aankomend imker. De cursus bestaat uit 5 theorielessen en 5 praktijkbijeenkomsten. Ook als u niet van plan bent zelf bijen te gaan houden maar wel geïnteresseerd bent in het leven van een bijenvolk, bent u van harte welkom op de cursus. U zal er veel plezier aan beleven.

Gedurende het cursus jaar beslist u of u zelf een bijenvolk wilt gaan houden, of dat enkel de kennis ervan voor u voldoende is, of om desnoods later te starten met imkeren. Besluit u om wel te gaan imkeren, dan ontvangt u tijdens de praktijk dag het eerste volkje van ons en gaat u in de praktijk aan de slag om de kneepjes van het vak te leren beheersen. Aan het einde van de cursus bent u in staat uw eigen volkje te verzorgen.

Lesmateriaal

Voor de theorie- en praktijklessen werken we met een losbladig lesboek: Honingbij en bijenvolk & Basiscursus Imkeren (door de NBV op de markt gebracht). Deze zit bij de prijs van de cursus in.

De benodigdheden voor de praktijklessen, zoals een imkerpak en enkele gereedschappen dient de cursist zelf aan te schaffen.

De theorieles bestaat uit 5 lesavonden en start in november op de dinsdagavond en in februari op de woensdagavond. U kunt zich opgeven voor cursus 1 of cursus 2 (beiden bevatten dezelfde stof).

Theorieursus 1: (Vol)

Les 1: dinsdag 8 november
Les 2: dinsdag 15 november
Les 3: dinsdag 22 november
Les 4: dinsdag 29 november
Les 5: dinsdag 6 december

Theoriecursus 2: (Vol)

Les 1: woensdag 1 februari
Les 2: woensdag 8 februari
Les 3: woensdag 15 februari
Les 4: woensdag 22 februari
Les 5: woensdag 1 maart

De praktijkbijeenkomsten zijn op 5 zaterdagen in het voorjaar/zomer van 2023. Hiervoor worden de cursisten van beide groepen samengevoegd. De praktijklessen worden gegeven aan de hand van het verloop van het bijenseizoen. U kunt hiervoor rekenen vanaf ongeveer half maart op nader te bepalen data op de zaterdagen.

De huidige cursussen zijn volgeboekt. Het is niet meer mogelijk om voor bovenstaande data aan te melden. Nieuwe cursussen starten in het najaar. De data wordt later bekend gemaakt.

Kosten

De cursus kost € 225,-

Dit is inclusief: cursusboek, koffie/thee tijdens de cursusbijeenkomsten, een Buckfast beginners-(bijen)volkje.

Locatie

Imkerij Regina
Ruigeweg 92
1751HH Schagerbrug